Sähkölaitteistojen lämpökuvaus

Sähkölaitteistojen lämpökuvauksesta on tullut merkittävä apu sähkölaitteistojen ennenaikaisen vikaantumisen ja sähköpalojen ennaltaehkäisyyn. Kokemus on kuitenkin osoittanut, että pelkkä kuvaaminen ei riitä, vaan huoltohenkilöstön tulisi hallita myös kuvien tulkinta ja lämpökuvaustekniikan asettamat rajoitteet.

Koulutuksen sisältö

SSEP Finland kouluttaa sähköalan ammattilaisille kattavasti lämpökuvauksen niksit ja auttaa tehostamaan kuvaustoimintaa. Kouluttajana toimii LK1-pätevyyden omaava ja jakokeskusten sähköisten liitosten vikaantumismekanismien asiantuntija, valtuutettu tarkastaja Juha Alhainen.

Koulutuksen hyödyt

Koulutus antaa valmiudet suorittaa sähkölaitteistojen lämpökuvaamista turvallisesti ja kustannustehokkaasti. Koulutuksessa annetaan myös vinkkejä uusien toimintatapojen ja kuvaamista helpottavien ominaisuuksien käyttöön. Lisäksi kurssilla opetetaan tulkitsemaan löydettyjä havaintoja ja tekemään oikeita johtopäätöksiä tarvittavista kunnossapitotoimenpiteistä.

Kenelle koulutus soveltuu

Koulutus soveltuu kaikille lämpökuvauksia suorittaville, niitä organisoiville ja tilaaville tahoille. Nykyään jokaisen sähköurakoitsijan ja kunnossapitohenkilöstön tulisi hallita lämpökuvauksen perusteet!

Koulutettava voi ottaa mukaan myös oman yrityksen lämpökuvauskameran, jolloin kurssilla läpikäydyt asiat tulevat heti käyttöön.

SSEP Finland Oy kouluttaa sähköalan ammattilaiset

Ohjelma

8:00

Ilmoittautuminen ja kahvit

8:30

Lämpökuvauksen perusteet ja termodynamiikan lait

9:45

Kahvitauko

10:00

Erilaiset lämpökamerat ja kuvausta helpottavat ominaisuudet

11:00

Lounas

11:45

Sähkölaitteiston komponentit ja lämpötilojen raja-arvot

12:15

Sähköjärjestelmien lämpeneminen ja riskit

14:00

Kahvi

14:15

Lämpökuvausharjoitukset jatkuvat

15:15

Lämpökuvausraportin laatiminen ja raportointia helpottavat automaattitoiminnot

15:45

Yhteenveto päivästä ja palautekeskustelu

Koulutuksen tiedot

Alkavat koulutukset näet kurssikalenterista
240 € / hlö
12 henkilöä
8 h